Svarbiausia tai, kad mes galime
                         paversti svajones realybe.
                                                    [V. Zelandas]
  EN   Facebook acebook
 
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
 
 
Naujienos
2015 m. Lapkričio mėn. 11 d.
Neįgaliajai įrengtas pandusas

Daugiabutyje Voškoniuose su šeima gyvenanti 26 metų Rūta dėl ligos vaikščioti negali. Ją prižiūrinti mama pagalbos iki šiol niekur nesikreipė. Kauno rajono socialinių paslaugų centro darbuotojai apie merginą sužinojo, kai jai buvo jau 25 metai. Labai reikalingam pandusui – nuožulniai įvažai į butą įrengti šeima pinigų neturi, o tokiame amžiuje jau nebebuvo galima pasinaudoti Būsto pritaikymo neįgaliesiems programos lėšomis.

Tad Kauno krašto Neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Jolanta Beresnevičienė kreipėsi į Aurelijos Makūnienės paramos ir labdaros foną, prašydama padėti nupirkti kai kurias medžiagas, reikalingas pandusui įrengti. Duris iš balkono žmonės jau buvo įsirengę patys.

Fondas padėti apsiėmė, bet įranga kainavo brangiai, tad prisidėti buvo pakviestas LSDP Kauno rajono skyrius. Šis pasiūlymą priėmė. Bendromis jėgomis pasamdyta įmonė „Aleksoto statyba“ iš buto tiesiai į lauką įrengė įvažą. Ji bus ilgaamžiška, nes pagaminta iš metalinio tinklelio. Ant jos nesilaikys sniegas ir nebus slidu, todėl galima naudotis ir žiemą

Dabar Rūtos mama Ona Urbonienė gali lengvai išstumti vežimėlį ir nors kasdien išvežti dukrą pabūti gryname ore, gamtoje.

Pirmadieni apžiūrėti naujosios įvažos nuvyko LR Seimo narė Raminta Popovienė, labdaros ir paramos fondo steigėja ir vadovė Aurelija Makūnienė, LSDP Voškonių grupės pirmininkė Genovaitė Linkuvienė, Domeikavos seniūnė Lina Stragienė ir jos  pavaduotojas Rimantas Vitkauskas.

Mama nuoširdžiai dėkojo už įrengtą įvažą. Ji taip pat pasidžiaugė, kad turi galimybę vežioti dukrą į Kauno rajono socialinių paslaugų centrą, kur šioji mankštinasi ir jau jaučia teigiamus pokyčius.


 

Grįžti atgal
 
 

UAB „Šviesa“
UAB „Tyto alba“
Lietuvos rašytojų sąjunga
UAB „Analizė“
UAB „Ardovitė“
ARX BALTICA SPAUDOS NAMAI
UAB „Aurantijus“
„ACONITUM“ vaistų gamintojas
UAB „Baltijos polistirenas“
BALTIC REALITY ADVISER
Combo"
UAB „DOJUS agro“
UAB „Garlita“
UAB „Giraitės vandenys“
UAB „Inžineriniai tinklai“
UAB „KAUNO HRONAS“
AB „Lytagra“
UAB „Minvija“
UAB „Mobiringas“
UAB „Omniteksas“
UAB „Patikima linija“
UAB „Rovaltra“
UAB „RT Tax, Rinkos tinklas“
UAB „Urma trans“
UAB „Vitae litera“
UAB „Ekodora“
 
 
 

 
   Raudondvario pl. 208, Kaunas, LT-47154, Tel/fax.: 8 37 385072, el.paštas: info@makunienesfondas.lt